Denk je erover om een boot te kopen? Heb je er dan weleens over nagedacht om een aluminium boot aan te schaffen? Aluminium boten worden steeds populairder. En dat is natuurlijk niet voor niets. Ze zien er niet alleen stoer en modern uit, ze brengen ook veel voordelen met zich mee. In dit artikel vertellen we je er alles over. 

 

Voordelen van een aluminium boot

Ten opzichte van polyester boten hebben aluminium boten een aantal voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 

  1. Duurzaam

Een aluminium sloep of boot is duurzaam. Dit komt omdat aluminium een lange levensduur heeft en bovendien recyclebaar is. Dit materiaal gaat over het algemeen jaren mee en kan dus hergebruikt worden. Aluminium boten zijn eigenlijk onverwoestbaar. 

 

  1. Robuust en licht

Aluminium boten zijn enorm sterk en robuust. Ze kunnen tegen een stootje waardoor je niet snel grote schade oploopt. Bovendien is aluminium een licht materiaal. Hierdoor kun je efficiënter varen en verbruik je minder brandstof of stroom. Door het lichte gewicht zijn ze op het land eenvoudig te verplaatsen en makkelijk te trekken.

 

  1. Waardevast

Aluminium boten hebben een hoge restwaarde. Doordat de boot langer mooi blijft, is deze boot behoorlijk waardevast. Een aluminium sloep zal niet snel krassen, roesten of rotten. Hierdoor zijn de afschrijvingskosten minimaal. Als je van plan bent om de boot ooit weer te verkopen, kan dit een groot voordeel zijn. 

 

  1. Brandveilig 

Aluminium is niet brandbaar. Dit maakt een aluminium boot heel erg veilig. Veel veiliger dan boten die zijn gemaakt van hout of polyester. 

 

  1. Onderhoudsvrij

Aluminium heeft niet alleen een lange levensduur, het is ook onderhoudsvrij. Aluminium is van nature bestand tegen weersinvloeden en roest niet. Je hoeft de boot dan ook niet te verven. Bij goed gebruik behoudt een aluminium boot langdurig zijn robuuste en mooie uitstraling. 

 

Wanneer de boot beschadigt, is er meestal geen reparatie noodzakelijk. Het aluminium zal weerbaar blijven. De onderhoudskosten zijn dus ook veel lager dan bij een houten, stalen of polyester boot. En wist je dat een aluminium sloep in de winter in het water kan blijven liggen?

 

Aluminium boot kopen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een aluminium boot? Denk je erover om een aluminium sloep of boot te kopen? Je zult er geen spijt van krijgen. Aluminium boten zijn namelijk gebouwd voor zorgeloos vaarplezier. Ze zijn zeer geschikt voor particulieren, maar ook ideaal voor de verhuur. Ook veel bedrijven en overheidsinstellingen maken gebruik van aluminium boten. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met een aluminium botenbouwer.